בעוד שפוטושופ ולייטרום למעשה משלימים זה את זה, חשוב לדעת את ההבדלים.
זה אולי לא ברור מיד, אבל אנשים רבים לא מודעים להבדלים בין פוטושופ (Photoshop) ל- לייטרום (Lightroom).
עם זאת, אם תסתכל במהירות על ערכת התכונות השייכת ל-פוטושופ ו-לייטרום, תראה ששניהם יישומים שונים באופן מובהק.
כאן, אנו בוחנים כיצד שני עורכי התמונות של אדובי נבדלים, ובאמצעות פרוקסי, היכן מתרחש הדמיון ביניהם. בואו נראה מה מייחד את פוטושופ מ- לייטרום.
למה משמשים פוטושופ ו – לייטרום?
ההבדל הגדול ביותר בין פוטושופ (Photoshop) ל- לייטרום (Lightroom) הוא למה הם מיועדים לשמש.
בעוד שפוטושופ התחילה את החיים כאפליקציה לעריכת גרפיקה רסטר, היא כיום סטנדרט תעשייתי לכל סוגי העריכה והעיצוב הגרפי.
לכן, פוטושופ לא רק מסוגלת לתפעל תמונות קיימות; אתה יכול גם להשתמש בו כדי ליצור תמונות לחלוטין מאפס. הוא מיועד כעורך גרפי ויש לו כלים רבים ליצירה ועריכה של גרפיקה.
לייטרום, לעומת זאת, מיועד אך ורק לעריכת תמונות. זה נועד לשמש צלמים שרוצים לשפר את התמונות שלהם; אתה יכול לערוך קובצי JPEG ו-RAW, אבל יהיו לך אפשרויות רבות נוספות אם תבחר RAW.
לייטרום גם מאפשר לך לסדר את הקבצים שלך ולתפעל תמונות. עם זאת, בניגוד לפוטושופ, אין כלי עיצוב זמינים ב- לייטרום. אתה יכול ללמוד עוד על מה זה בדיוק לייטרום במדריך המלא של שומכר.
לכן, פוטושופ מיועד לשמש מעצבים גרפיים כדי ליצור ולתפעל גרפיקת רסטר, בעוד ש-לייטרום מיועדת לצלמים שרוצים להמיר ולשפר קובצי תמונה RAW.
מה לייטרום יכול לעשות שפוטושופ לא יכול?
לייטרום אולי נראה כמו כלי פשטני יותר מפוטושופ, אבל זה בגלל שהוא בנוי סביב זרימת עבודה ולא עיצוב. להלן מספר תכונות עיקריות שתמצא ב- לייטרום אך לא בפוטושופ.
1. עריכת אצווה
צריך להחיל את אותם שינויים על חבורה של תמונות? ובכן, במקרה כזה, לייטרום צריך להיות סוס העבודה המועדף עליך.
לא רק שהאפליקציה מסוגלת להחיל עריכת אצווה על מספר קבצים בו זמנית (חוסך לך שעות בתהליך); זה יכול להחיל הגדרות קבועות מראש שמורות על התמונות, אותן ניתן להוריד ממקורות אחרים, ולחסוך לך עוד יותר עבודה קשה. אתה יכול גם להשתמש בקיצורי מקשים של Adobe Lightroom כדי להאיץ את התהליך.
2. עריכה לא הרסנית
אם אתם מסוג האנשים שמשנים את דעתם כאשר הם ערכו תמונה, ואין דרך לשחזר את הקובץ המקורי, אז לייטרום מציעה כלי שנקרא “עריכה לא הרסנית”.
בכל פעם שאתה מבצע שינוי בתמונה, לייטרום יוצר גיבוי. לכן, לא משנה באיזו תדירות תערוך תמונה, תמיד תוכל לחזור לשלב קודם ולשחזר את הקובץ.
3. עריכת RAW
אם אתה מצלם את התמונות שלך בפורמט RAW, אתה יכול לתפעל אותן ב-לייטרום מיד.
פוטושופ דורשת ממך תוסף נוסף בשם Adobe Camera RAW ואינו פועל כעורך תמונות עבור קבצים מסוג זה – לפחות לא ישירות מהקופסה. לייטרום כן.
מה פוטושופ יכולה לעשות ש- לייטרום לא יכולה?
כאמור, לייטרום הוא כלי פשטני עם הנטל על זרימת עבודה חלקה. עם זאת, פוטושופ הוא כלי חזק להפליא ליצירה ועריכה של תמונות שאורז תכונות עד למקסימום.
הנה כמה מהתכונות שיש לפוטושופ ב- לייטרום .
1. סט כלים נרחב
אין להכחיש שלפוטושופ יש הרבה כלים. זה יכול להפוך אותו למקום מרתיע למדי עבור הטירון. עם זאת, הכלים הללו הם שנותנים לפוטושופ יתרון כללי על פני לייטרום.
בעוד ש- לייטרום מצוינת לביצוע משימות עריכת תמונות בלבד, פוטושופ יכולה לערוך כל תמונה וניתן להשתמש בה כדי להוסיף תוספות לתמונה, כגון טקסט או גרפיקה אחרת. זה אפילו יכול לשמש כדי ליצור תמונה חדשה לגמרי, ייחודית מאפס.
2. עריכת שכבות
אם אתה חושב על לגזור קטע מתמונת נייר אחת ואז למקם אותו על גבי תמונת נייר אחרת, אז בעצם יצרת תמונה חדשה עם שכבות שונות.
פוטושופ עובד באותו אופן. ניתן להעתיק ולהדביק אלמנטים של תמונה אחרת לתוך תמונה נפרדת, ופוטושופ יזהה אותה כשכבה חדשה. אתה יכול אפילו לתפעל את השכבות הללו בנפרד כדי להשיג אפקטים שונים.
פוטושופ מאפשרת גם להוסיף צורות וטקסט לתמונה באמצעות הכלים הזמינים בסרגל הכלים. כשתעשה זאת, גם הם יתווספו כשכבה חדשה, וניתן לתפעל הכל באופן עצמאי.
יש לך גם שליטה מלאה על מיקום השכבות, מכיוון שפוטושופ יאפשר לך לקרב שכבה אחת לחזית של ערימה של שכבות קיימות או למקם אותה מאחורי שכבות אחרות.
3. קומפוזיציה
לפעמים, אתה עלול לגלות שבתמונה יש אלמנטים שמסיחים את הדעת מהנושא. פח אשפה שאיכשהו עשה את דרכו לרקע של צילום חתונה, למשל.
עם כלי החיבור של פוטושופ, אתה יכול לקחת קטעים ממקום אחר בתמונה שלך ולהציב אותם מעל כל פגמים מכוערים שאתה מרגיש שהורסים את התמונה שלך.
אתה יכול אפילו לקחת אלמנטים מתמונות נפרדות לחלוטין ולהשתמש בהם למטרות קומפוזיציה, כזו היא הרבגוניות שמספקת פוטושופ.
4. עריכה מפורטת
פוטושופ כל כך חזק שאפשר להשתמש בו כדי לערוך את הפרטים הכי קטנים של תמונה. זה עובד ברמת הפיקסלים, כך שגם אם יש כתם ברוחב של פיקסל אחד בתמונה שלך, פוטושופ יכולה להתמודד עם זה.
ברור, זה אומר שאתה יכול לבצע עריכות עדינות מאוד שיכולות לשפר את התמונות שלך ולהפוך אותן למושכות יותר עבור מי שצופה בהן. לייטרום לא מסוגל לדרגת עריכה כזו.
לייטרום לעומת פוטושופ, או לייטרום ופוטושופ?
למען האמת, אנחנו לא צריכים באמת לחשוב על לייטרום ופוטושופ במובן “מול”.
שתי התוכנות משלימות זו את זו, כך שתוכל לבצע עריכות אצווה בתמונות שלך באמצעות לייטרום (Lightroom), ולאחר מכן לחדד את הפרטים עם פוטושופ (Photoshop). הבנת היסודות של כל פלטפורמה היא רעיון טוב, ואם אתה צלם, סביר להניח שתשתמש בהם לסירוגין.